Uvjeti prodaje

Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke putem Internet stranice www.lipstick.hr vlasništvo Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o., Vinkovačka 1c,44320 Kutina (u daljnjem tekstu : Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. ) i plati naručeni proizvod.

Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, neovisno o kupcu.

Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.

Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.

Isporučitelj naručenih proizvoda je Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. , OIB:20182232112

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom registracije.

Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.

Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama sa PDV- om ( Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. nije u sustavu PDV-a).

Izražene cijene ne uključuju trošak dostave, koji se posebno zaračunava (pojedinosti su iskazane u web-trgovini).

Narudžba i sklapanje ugovora

U web-trgovini cipelice možete kupovati kao gost ili kao registrirani kupac. Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe.

Plaćanje proizvoda moguće je :

 1. Pouzećem – prilikom isporuke gotovinom dostavljaču
 2. Uplatom na poslovni račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom)

 • Erste banka IBAN HR6224020061101122154 poziv na broj 99

 1. Kreditnim karticama direktno na stranici

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici Monri Payments odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate ( MasterCard, Visa ili Diners) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.

 • Jednokratno plaćanje Visa, MasterCard i Maestro karticama
 • Obročno plaćanje Visa i MasterCard karticama PBZ-a do 6 ili 12 rata.

 1. PayByLink usluga -naplata usluge razmjenom:

 • e-mail poruka – ivica@tkt.hr
 • chat – cipelice.hr
 • messenger – lipstick.hr (facebook stranica)
 • whatsup +385993379868
 • viber + 385993379868

Kupac Potvrdom narudžbe može smatrati kada dobije obavijest u obliku Zahvale o kupnji s cjelokupnim iznosom plaćanja ( cijena proizvoda zajedno sa dostavom).

Narudžba će se smatrati zaprimljenom:

Prilikom plaćanja uplatom na račun – nakon što www.lipstick.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

Prilikom plaćanja pouzećem – nakon što www.lipstick.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

U trenutku zaprimanja narudžbe Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.

U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, ugovor će se smatrati sklopljenim kada Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. zaprimi potvrdu o uplati.

Ukoliko je plaćanje naručenog proizvoda izvršeno uplatom na račun, Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana. Po isteku 3 radna dana od primitka narudžbe, Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. ne garantira dostupnost proizvoda.

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem dostavne službe Hrvatske pošte ili Tiska.

 • Proizvodi se mogu preuzeti u Izdvojenom pogonu uz Potvrdu o prethodno izvršenoj uplati.
 • Proizvodi se mogu isprobati ili zamijeniti u Izdvojenom pogonu

Dostava u Hrvatskoj

Sve narudžbe/uplate zaprimljene radnim danom do 13 sati šalju se istoga dana ukoliko ih imamo na skladištu, a isporučuju prema rasporedu dostavne službe, u roku od 1-3 radna dana.

Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda.

Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. može pojedine proizvode ili kod određenih akcija, snositi troškove dostave o svom trošku.

Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. je obvezan isporučiti naručeni proizvod u roku 3 dana od dana sklapanja ugovora ukoliko ga ima na skladištu, ako ne dužan je o istome obavijestiti kupca, time se smatra da je narudžba otkazana.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktirajuTvrtka Klarinog tate j.d.o.o. radi prevladavanja mogućih teškoća.

Kupac je slobodan odbiti primitak proizvoda oštećenog u transportu i neće biti terećen za troškove dostave.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku osam dana uputiti pisani prigovor Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Potpisom potvrde o primitku pošiljke kupac potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode.

Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. . U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

Reklamacije i povrat proizvoda

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:

 • ukoliko je zaprimio pošiljku koja ne odgovara narudžbi;
 • ukoliko je zaprimio pošiljku s nenaručenim proizvodom.

Prigovori se šalju: e-mailom na prigovori@tkt.hr ili pismeno na adresu Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o., Vinkovačka 1c, 44320 Kutina. Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora, povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o..

Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da u kupca ne postoji nikakva odgovornost.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku ili pisanim elektroničkim putem uputiti Zahtjev o zamjeni ili povratu novca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku 14 dana od dana primitka narudžbe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje – ukoliko je bila otvorena nakon dostave;
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nepopravljivo pomiješana s drugim sadržajima;
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac je o tome dužan obavijestiti Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, e-mailom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu.

Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. će potvrditi primitak obavijesti o jednostranom raskidu.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu predana u posjed roba koja čini predmet ugovora ili osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik.

Ukoliko kupac jednostrano raskine ovaj ugovor Tvrtka Klarinog tate j.d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, bez troškova dostave najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe ili nakon dostavljenog dokaza da je roba poslana.

Povrat novca vrši uplatom na tekući račun koji kupac navede u pisanom obliku ili poštanskom uputnicom na kućnu adresu. ( kupac navodi način povrata novca) Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.